Toks populiarus patiekalas kaip vyniotinis atkeliavo pas mus prieš kelis šimtmečius iš Vakarų Europos virtuvės. Dėl daugybės virėjų eksperimentų šis patiekalas tapo labai populiarus.
Manoma, kad vyniotinis kilęs iš Šveicarijos, tačiau panašūs receptai egzistavo ir kitų šalių virtuvėse.
Suktinukas beveik visada vertas šventinio stalo, galima kurti ir desertinius, ir mėsos bei daržovių patiekalus. Mes jums papasakosime apie maltos mėsos suktinukų receptą.
Ingredientai:
- malta mėsa – 300 g;
- Duona – 4 riekelės;
- Pienas – 3 šaukštai;
- Garstyčios – 1 valgomasis šaukštas;
- kalendra – ¼ šaukštelio;
- Džiovinti česnakai – ½ šaukštelio;
- Kiaušinis – 2 vnt.;
- Šoninė – 200 g;
- Druska – ½ šaukštelio;
- malti juodieji pipirai – ½ šaukštelio;
- Žalieji – pagal skonį.
Gaminimo procesas:
Duonos trupinius pamirkykite piene. Duonai išmirkus, išspauskite skysčio perteklių ir trupinius sutrupinkite į faršą.
Į mėsos masę suberkite svogūną, garstyčias, žoleles, maltus juoduosius pipirus, druską, kalendrą, smulkintą česnaką ir kiaušinius, viską gerai išmaišykite.
Iš faršo formuojame nedidelius ovalius kotletus. Kiekvieną mėsos kukulį įvyniokite į šoninės gabalėlį.
Suktinukus sudėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentu. Suktinukus kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Kepant reikia apversti suktinukus, kad jie apskrustų iš visų pusių.
Taigi suktinukai bus puikus sotus užkandis šventei. Jei prie mėsos bandelių pridėsite garnyrą, galėsite gauti visavertį patiekalą.