Paprasta ir skani greita vakarienė iš įprastų ingredientų rinkinio. Maltos mėsos šūsnys tinka net šventiniam stalui.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- malta mėsa, 400 g;
- svogūnas, 2 vnt;
- morkos, 1 vnt;
- bulvės, 400 g;
- kukurūzų miltai, 1 valgomasis šaukštas;
- druska, pipirai, prieskoniai, žolelės;
- sūris, 100 g;
- majonezo ir grietinės po 3 v.š.
Gaminimo procesas
Maltą mėsą pagardinkite druska ir prieskoniais.
Bulves sutarkuokite ir pasūdykite, palikite 10 min., tada išspauskite skysčio perteklių.
Į faršą suberkite kukurūzų miltus ir tarkuotą svogūną.
Smulkiai supjaustykite antrąjį svogūną.
Trys morkos.
Svogūnus ir morkas pakepinti.
Kepimo skardą uždenkite pergamentu ir išdėliokite didelius maltos mėsos kotletus.
Ant kotletų išdėliokite tarkuotas bulves, ant viršaus – troškintas daržoves.
Sumaišykite majonezą ir grietinę, druską ir įberkite prieskonių bei pipirų.
Šiuo padažu sutepkite kaminų viršų.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30 – 40 minučių.
Ant viršaus pabarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite dar 10 min.
Tokie užkandžiai puikiai tiks prie įvairių garnyrų, šviežių daržovių salotų, gardžių naminių padažų.