Korėjietiško stiliaus mėsa, troškinta keptuvėje, pasirodo labai minkšta, aromatinga, pikantiška ir skani. Tai idealus priedas prie įvairių garnyrų.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- kiauliena, 1 kg;
- svogūnas, 1 vnt;
- sojos padažo, 3 v.š.;
- druskos;
- medaus, 1 šaukštelis;
- aitriosios paprikos, pusės;
- pipirai ir prieskoniai.
Gaminimo procesas
Supjaustykite kiaulieną mažais gabalėliais.
Svogūnai plonais pusžiedžiais.
Mėsą užpilkite sojų padažu, pagal skonį įberkite medaus, smulkiai pjaustytų aitriųjų pipirų, juodųjų pipirų ir įvairių prieskonių. Viską gerai išmaišyti.
Suberkite svogūną, išmaišykite ir palikite marinuotis 1 val. Bet iš patirties galiu pasakyti, kad kuo ilgiau marinuojasi, tuo skaniau išeina.
Įkaitinkite augalinį aliejų ant stiprios ugnies ir kepkite mėsą iki auksinės rudos spalvos.
Sumažinkite ugnį, uždenkite mėsą dangčiu ir troškinkite 10 minučių.
Tokia švelni ir aromatinga mėsa dera su makaronais, virtais ryžiais, grikių koše, virtomis ar keptomis bulvėmis.
Mėsą pagal šį receptą galima kepti ir orkaitėje. Norėdami tai padaryti, pirmiausia troškinkite 20 minučių kepimo formoje po dangčiu 200 laipsnių temperatūroje, tada nuimkite dangtį ir kepkite iki auksinės rudos spalvos apie 10 minučių. Galite sumaišyti kitą šaukštą medaus ir garstyčių ir aptepti mėsą ant viršaus, tada gausite originalią ir pikantišką plutą.