Švelnūs ir labai sultingi mėsos kukuliai pasirodo tokie pat skanūs ir aromatingi, kaip ir nepamirštamosios Miss Bok, be to, juos labai paprasta ir lengva paruošti.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- malta mėsa, 500 g;
- aitriosios žaliosios paprikos, svogūno pagal skonį;
- druska, pipirai, prieskoniai;
- kiaušiniai, 2 vnt;
- miltų, 2 v.š.;
- česnako, 3 skiltelės;
- augalinis aliejus, 2 šaukštai;
- sūris, 150 g;
- pomidorų padažo, čiobrelių, raudonėlio.
Gaminimo procesas
Faršą sumaišykite su smulkiai pjaustytomis žolelėmis, žaliaisiais svogūnais, sutarkuotais svogūnais, miltais, druska, pipirais ir įvairiais prieskoniais pagal skonį, tarkuotu česnaku ir kiaušiniais bei augaliniu aliejumi.
Pirmiausia gerai išminkykite mišinį, tada plakite keletą minučių.
Sutepkite formą augaliniu aliejumi.
Suformuokite kotletus ir sudėkite į keptuvę.
Kiekvieno viduryje šaukštu padarome duobutę ir dedame į bulvių pyragus (bulvių košė su tarkuotu sūriu, gabalėliu sviesto, krapais ir kitais priedais pagal savo skonį).
Pomidorų pastą atskiedžiame vandeniu ir aromatinėmis žolelėmis, pasūdome, padažu užpilame kotletus, ant viršaus užbarstome tarkuoto sūrio.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 10 – 15 minučių, patikrinkite orkaitę.
Šis užkandis jums tikrai patiks ir gali būti patiekiamas su bet kokiu garnyru. Pavyzdžiui, su virtais ryžiais, užpilant padažu su kotletais.