Sotus patiekalas iš maltos mėsos, ryžių ir Pekino kopūsto. Viskas paruošiama paprastai ir lengvai, todėl pagaminama soti vakarienė ar pietūs.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- ryžiai, 0,5 stiklinės;
- vanduo, 1 stiklinė;
- druskos ir pipirų;
- Pekino kopūstas, pusė;
- verdančio vandens, 2 stiklinės;
- malta mėsa, 500 g;
- svogūnas ir česnakas 1 vnt.;
- kiaušinis, 1 vnt.;
- druskos, pipirų prieskonių;
- džiūvėsėlių, 3 v.š.;
- svogūnai, morkos 1 vnt.;
- česnakai;
- grietinė, 200 g;
- vanduo, 500 g;
- žalumynai.
Gaminimo procesas
Ryžius išvirkite ir atvėsinkite.
Pekino kopūstą susmulkinkite ir 10 minučių užpilkite verdančiu vandeniu, nusausinkite ir nuspauskite.
Smulkiai supjaustykite svogūną ir sumaišykite su malta mėsa, suberkite smulkintą česnaką, druską, pipirus, prieskonius.
Į faršą suberkite kopūstus, ryžius, kiaušinius, prieskonius, žoleles, išminkykite.
Suformuokite kotletus ir apvoliokite džiūvėsėliuose.
Sudėkite kotletus į formą, išteptą augaliniu aliejumi.
Kepkite 20 minučių 190 laipsnių temperatūroje.
Morkas ir svogūnus susmulkinkite, 5 minutes pakepinkite augaliniame aliejuje, suberkite susmulkintą česnaką, išmaišykite.
Grietinę sumaišyti su vandeniu, supilti į daržoves, išmaišyti, pasūdyti, pipiruoti, dėti prieskonių pagal skonį.
Padažą užpilame ant kotletų ir kepame orkaitėje 30 min.
Patiekdama apibarstau žolelėmis, derinu su bulvių koše ir įvairiomis salotomis. Kotletai gaunasi sultingi ir minkšti, labai skanūs, o padažas suteikia kreminio skonio.