Mėsos pyragai su paprasta sluoksniuota tešla pasirodo tiesiog nuostabūs. Tešla šviežia, universali, tinka bet kokiam įdarui.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- vanduo, 1,5 stiklinės;
- druskos, 1,5 šaukštelio;
- miltai, 5 stiklinės;
- augalinis aliejus, 40 ml;
- sviestas, 90 g;
- malta mėsa, 250 g;
- svogūnas, 1,5 vnt;
- druska, pipirai, prieskoniai;
- serbentų ir graikinių riešutų 2 v.š.
Gaminimo procesas
Sumaišykite visus tešlai skirtus ingredientus, išminkykite ir uždenkite, palikite 20 minučių.
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite, kol suminkštės.
Dedame faršą, išmaišome ir pakepiname, pasūdome, pipiriname, dedame prieskonių pagal skonį. Kepkite, kol iškeps.
Suberkite smulkintus riešutus ir sausus serbentus, išmaišykite.
Padalinkite tešlą į 2 dalis.
Iškočiokite į ploną sluoksnį ir išilgai sluoksnio padarykite įpjovas, kad susidarytų trikampiai. Sluoksnio vidurio nepjauname.
Ištepkite tirpintu sviestu ir kiekvieną trikampį sulenkite link vidurio.
Tą patį darome ir su antrąja testo dalimi.
Iškočiokite į sluoksnį ir pakartokite procedūrą su įpjovomis, patepkite sviestu ir sulankstydami, kočiodami.
Tešlą iškočiokite į formą ir išklokite, suformuodami šonus.
Sudėkite įdarą ir uždenkite antrąja tešlos dalimi.
Su iešmeliu darome pradūrimus, kad kepant išeitų garai ir darome pjūvius.
Sutepkite plaktu tryniu.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 40 – 50 minučių, patikrinkite orkaitę.
Pyragas pasirodo minkštas, dribsniai, švelnus ir sultingas, puikus patiekalas vakarienei.