Minkšta užkepėlė iš bulvių ir mėsos įdaro paruošiamas greitai, o rezultatas tikrai patiks tiek karštas, tiek šaltas.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- svogūnas, 2 vnt;
- morkos, 3 vnt;
- saldžiosios paprikos, 1 vnt.;
- malta mėsa, 400 g;
- druska, pipirai, imbieras, ciberžolė, čiobreliai;
- bulvės, 4 vnt;
- sviestas, 50 g;
- pienas, 60 ml;
- kiaušinis, 1 vnt.;
- augalinis aliejus, 2 šaukštai;
- fetos sūris, 100 g.
Gaminimo procesas
Smulkiai supjaustykite svogūną, morkas ir pipirus.
Pirmiausia pakepinkite svogūną augaliniame aliejuje, tada suberkite morkas ir saldžiąsias paprikas, troškinkite, kol suminkštės.
Suberkite faršą, viską išmaišykite, pasūdykite ir pagal skonį suberkite visus išvardintus prieskonius ir troškinkite, kol mėsa iškeps.
Bulves supjaustykite gabalėliais ir išvirkite pasūdytame vandenyje.
Bulves paverčiame bulvių koše su sviestu ir pienu, kiaušiniu.
Sutepkite formą augaliniu aliejumi ir išdėliokite dalį bulvių mišinio.
Išlyginkite ir ant viršaus dėkite mėsos įdarą, uždenkite likusia tyrele.
Pabarstykite tarkuotu sūriu ir kapotomis žolelėmis.
Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 30 – 40 minučių.
Puodas pasirodo labai sultingas, sultys iš mėsos ir daržovių, gerai pamirkykite bulvių tešlą. Galima patiekti karštą arba šaltą, su įvairiais naminiais padažais ir salotomis.