Bulvių troškinys su kumpiu ir kiaušiniais, žolelėmis paruošiamas paprastai ir greitai, pasirodo, skanus ir sotus. Patiekalas puikiai tiks net šventiniam stalui.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- bulvės, 5 vnt;
- svogūnas, 1 vnt;
- kumpis 170 g;
- kiaušiniai, 6 vnt;
- natūralaus jogurto, 1 stiklinė;
- Dižono garstyčių, 2 v.š.;
- druskos, 1 šaukštelis;
- pipirų ir kajeno pipirų po 1/3 šaukštelio;
- sūris, 170 g;
- žalumynai, česnakai.
Gaminimo procesas
Dideles bulves išvirkite odelėmis ir nulupkite.
Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite svieste.
Kumpį supjaustykite kubeliais ir suberkite į svogūną, išmaišykite ir pakepinkite.
Tris bulves ant stambios trintuvės ir sumaišyti su svogūnu ir kumpiu, tarkuotu sūriu.
Įpilkite jogurto, garstyčių, druskos, pipirų, pagal skonį įberkite prieskonių ir gerai išmaišykite.
Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi. Ištepame masę. Išlyginkime.
Kepame apie 25 minutes 200 laipsnių temperatūroje.
Puode padarykite įdubimus.
Atsargiai įmuškite kiaušinius į ertmes ir kepkite dar 10 minučių.
Patiekdami supjaustykite porcijomis, pabarstykite smulkintais žaliais svogūnais ir žolelėmis ir patiekite. Su įvairiais padažais pasirodo skanu.