Iš vištienos filė galima gaminti daugybę įvairių patiekalų ir užkandžių. Ypač skanūs patiekalai, kepti orkaitėje, su grybais, daržovėmis ir kitais priedais.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- vištienos filė, 2 – 3 vnt;
- kiaušiniai, 2 vnt;
- druska, pipirai, prieskoniai;
- čiobreliai, karis;
- grietinėlės, 150 ml;
- rafinuotas augalinis aliejus, 3 – 4 šaukštai;
- pomidoras, 1 vnt.;
- žalumynai.
Gaminimo procesas
Mėsą nuplauname, nusausiname popieriniais rankšluosčiais ir supjaustome nedideliais gabalėliais.
Patarimas: galite kepti porcijomis suskirstytose folijos formose arba didelėje keptuvėje. Kad ir kas jums labiau patinka.
Įdėkite mėsą į formą.
Padažui sumaišykite grietinėlę – naudokite bet kokį riebumą, ar net neriebų. Į grietinėlę įpilkite kiaušinių, prieskonių, aromatinių žolelių ir visko, kas jums patinka. Aštrūs prieskoniai taip pat nepakenks, jei taip mėgstate.
Įpilkite augalinio aliejaus ir plakite iki vientisos masės.
Padažą užpilkite ant mėsos ir ant viršaus išdėliokite pomidorų griežinėlius.
Kepkite 30-40 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Galbūt jūsų kepimo laikas bus ilgesnis, svarbiausia, kad mėsa apskrustų.
Patiekdami apibarstykite smulkintomis žolelėmis, gal ir česnakais bei aromatinėmis žolelėmis. Patiekalas puikiai dera su virtomis bulvėmis, ryžiais, salotomis.