Home » Receptai » Vakarienei gaminu skaniai iš faršo. Mėsos kukulių receptas iš vaikystės: tokių minkštų dabar jau negamina

Vakarienei gaminu skaniai iš faršo. Mėsos kukulių receptas iš vaikystės: tokių minkštų dabar jau negamina

by admin

Mėsos kukulius galima troškinti, kepti, kepti, virti garuose ir virti. Jie tinka tiek seniems žmonėms, tiek vaikams. Dietiniams patiekalams ruošti galima naudoti tam tikrus kotletų receptus.

Patiekalas atsirado tarp tiurkų tautų. Europą receptas pasiekė per austrų ir balkanų virtuvę.

Dabar mėsos kukuliai yra platinami visame pasaulyje, nors jie turi skirtingus pavadinimus. Pavyzdžiui, Švedijoje – švediški kotletai, Armėnijoje – kofta, Amerikoje – mėsos kukuliai ir t.t. Patys ruošime kotletus, išstudijavome receptą.

Ingredientai:

  • 500 gramų maltos mėsos;
  • Svogūnas;
  • Kiaušinis;
  • 120 gramų duonos;
  • Česnako skiltelė;
  • 75 ml grietinėlės;
  • Adžika;
  • saulėgrąžų aliejus;
  • Miltai;
  • Čiobreliai, rozmarinai;
  • Lauro lapas;
  • Druska, pipirai.

Ingredientai padažui:

  • 1 šaukštas miltų;
  • 1 šaukšto sviesto;
  • 1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos;
  • Vanduo;
  • 1/2 arbatinio šaukštelio džiovinto česnako;
  • 0,5 arbatinio šaukštelio cukraus;
  • 1 arbatinio šaukštelio paprikos;
  • Druska.

Gaminimo procesas:

Paimkime kelias duonos riekeles ir atsikratykime plutos. Tada supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Įdėkite ruošinį į gilų dubenį.

Įpilkite 75 ml grietinėlės, galite naudoti pieną. Tada sulaužykite vieną vištienos kiaušinį. Reikia vieno arbatinio šaukštelio sausų adžikos prieskonių ir žiupsnelio druskos. Pridėkite prieskonių pagal skonį.

Paruoštą mišinį sumaišykite su malta mėsa. Pridėti smulkiai supjaustytą svogūną. Per spaudą permetame česnako skiltelę ir dedame į likusius ingredientus.

Formuojame nedidelius kotletus ir apvoliojame miltuose. Įkaitinkite keptuvę su saulėgrąžų aliejumi ir kepkite iki auksinės rudos spalvos.

Mėsinių kukulių nebaigiame virti, kad neišdžiūtų. Vietoj to, sudėkite gabalus į kepimo indą. Įdėkite keletą lauro lapų, šviežių rozmarinų ir čiobrelių. Pagardinkite padažu.

Norėdami paruošti padažą, į keptuvę turime įdėti kubelį sviesto. Tada vienas šaukštas miltų.

Išmaišykite ir kepkite iki auksinės rudos spalvos.

Įpilkite vieną šaukštą pomidorų pastos. Kepti. Lėtai įpilkite vandens, iš viso įpilkite 250 mililitrų.

Į padažą įpilkite pusę arbatinio šaukštelio sauso česnako ir cukraus. Nepamirškime ir šaukštelio saldžiosios paprikos. 

Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, 30 minučių.

Patiekalas paruoštas, galite išbandyti. Linkime visiems gero apetito!

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas