Patiekalas pasirodo labai sultingas, švelnus, mėsa tiesiog tirpsta burnoje. Užkandis puikiai tiks pietums ar vakarienei, puikiai tiks prie įvairių garnyrų.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- vištienos filė, 800 g;
- svogūnas, pomidoras 1 vnt.;
- kiaušiniai, 4 vnt;
- grietinės, 5 šaukštai;
- sūris, 100 g + 100 g;
- druska, pipirai, prieskoniai, žolelės.
Gaminimo procesas
Mėsą nuplauname ir supjaustome nedideliais gabalėliais.
Mėsą užpilkite su grietine išplaktais kiaušiniais, pagal skonį pasūdykite, pipirais, pagal skonį įberkite prieskonių. Gerai ismaisyti.
Įpilkite 100 tarkuoto sūrio ir išmaišykite.
Uždenkite formą pergamentu ir išdėliokite mišinį.
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais ir sudėkite ant mišinio.
Pomidorą supjaustykite plonais griežinėliais ir dėkite ant svogūno.
Kepkite 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje, išimkite, pabarstykite tarkuotu sūriu (100 g) ir kepkite dar 15 minučių.
Patiekite patiekalą karštą, supjaustykite porcijomis. Galima patiekti ir kaip šaltą užkandį. Prie mėsos galima patiekti įvairius padažus ir garnyrus.