Greitas tinginių kopūstų suktinukų receptas, kuris pasirodo toks pat skanus ir švelnus, kaip ir klasikinis kepimo būdas.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- ryžiai, 80 g;
- kopūstai, 300 g;
- malta mėsa, 500 g;
- svogūnas ir kiaušinis 1 vnt.;
- druska, pipirai, paprika ir prieskoniai, žolelės;
- augalinis aliejus, 40 ml;
- svogūnai ir morkos 1 vnt.;
- grietinė, 100 g;
- pomidorų pastos, 0,5 arb.
Gaminimo procesas
Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje.
Kopūstą smulkiai supjaustykite ir kelias minutes užpilkite verdančiu vandeniu, kol suminkštės, vandenį nupilkite ir išspauskite.
Smulkiai supjaustykite svogūną ir sumaišykite su malta mėsa, ryžiais, prieskoniais ir kopūstais.
Mišinį gerai išmaišykite ir įmuškite kiaušinį, druską pagal skonį.
Iš gautos masės formuojame kotletus ir dedame į aliejumi išteptą skardą.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.
Svogūną smulkiai supjaustykite, o morkas sutarkuokite stambia tarka. Daržoves apkepkite augaliniame aliejuje.
Įpilkite grietinės ir pomidorų pastos, išmaišykite, įberkite druskos ir prieskonių, įpilkite vandens ir išmaišykite padažą.
Padažu užpilkite kotletus ir kepkite orkaitėje 15 minučių.
Labai minkštas ir aromatingas patiekalas, sveikas, tinka prie bet kokių garnyrų. Ir su juo mažiau vargo nei su paprastais kopūstų suktinukais.