Labai paprastas kefyrinės tešlos pyragėlių receptas, kurį galite gaminti su įvairiausiais įdarais. Tešla visada gerai išeina, išlieka ori ir minkšta. Galima gaminti įvairiausius įdarus, iš kumpio, dešrelių, kumpio, grybų. Jei mėgstate tokius priedus, galite įdėti ir sezamo ar kmynų sėklų.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- kefyras, 300 ml;
- kiaušinis, 1 vnt;
- druskos, 1 šaukštelis;
- miltų, apie 250 g;
- soda, 1 šaukštelis;
- augalinis aliejus, 2 šaukštai;
- dešra ir sūris po 120 g;
- virti kiaušiniai, 2 vnt;
- žalieji svogūnai ir krapai.
Gaminimo procesas
Kambario temperatūros kefyrą sumaišyti su druska ir kiaušiniu, masę išplakti šluotele.
Dalimis suberkite išsijotus miltus ir užminkykite tirštą tešlą.
Įpilkite soda ir viską energingai išmaišykite.
Įpilkite augalinio aliejaus ir išmaišykite.
Dešra ir sūris, trys kiaušiniai ant rupios trintuvės, sumaišykite.
Suberkite susmulkintus žalius svogūnus ir krapus ir išmaišykite.
Dabar sumaišykite visą masę su tešla.
Perkelkite tešlą į maišelį ir nupjaukite kampą.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir išspauskite tešlos lazdeles.
Apkepkite šias spurgas iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Labai originalus skanių ir sočiųjų pyragėlių pristatymas, vaikai juos visada mėgsta, su malonumu valgo ir vežasi į mokyklą bei pasivaikščiojimus.