Home » Receptai » Aš tai gaminu kiekvieną savaitgalį ir niekada neužtenka. Šaunus savaitgalio užkandis

Aš tai gaminu kiekvieną savaitgalį ir niekada neužtenka. Šaunus savaitgalio užkandis

by admin

Kiek žmonija gali įsimylėti picą?

REKLAMA

Jei pažvelgsime į įvairių viešojo maitinimo įstaigų atidarymo dinamiką, pamatysime įdomų modelį. Pusę visų įstaigų užima picerijos. Žinoma, dabar kavinės ir restoranai modernizuoti. Patiekalų asortimente – ne tik pica. Tačiau šios įstaigos specializuojasi picoje.

Patiekalas sulaukė populiaraus pripažinimo tiek mūsų šalyje, tiek Amerikoje. Remiantis didžiųjų picerijų sukaupta statistika, JAV kas sekundę suvalgoma maždaug 350 šio maisto gabalėlių.

Kai kuriose Europos šalyse gydytojai skiria picą kaip produktą, galintį susidoroti su depresija.

REKLAMA

Pagaminkime naminį šio populiaraus patiekalo variantą.

Ingredientai:

  • pomidoras – 2 vnt .;
  • vištienos kiaušiniai – 3 vnt .;
  • dešra – 100 g;
  • krapai – pundelis;
  • sūris – 200 g;
  • kepalas – vnt.;
  • druska – ½ šaukštelio;
  • sviestas – 80 g.

Gaminimo procesas:

REKLAMA

Duoną reikia perpjauti išilgai pusiau, šiek tiek paspausti rankomis, kad šiek tiek susiplotų. Abi kepalo dalis dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos trupiniais į viršų.

Kiaušinius sumuškite į indą ir apibarstykite smulkiai pjaustytais krapais. Išplakite mišinį ir įberkite druskos. Duonos trupinius patepkite šiltu sviestu.

Dešrą supjaustykite plonais žiedeliais ir tą patį padarykite su pomidoru. Ant duonos trupinių uždėkite dešros sluoksnį. Uždenkite dešros pakopą pomidorais.

REKLAMA

Sūrį sumalkite ant smulkios trintuvės. Pomidorų sluoksnio paviršių aptepkite kiaušinių mišiniu. Būsimos picos viršuje sukuriame sūrio dangtelį.

Orkaitė turi būti įkaitinta iki 190 laipsnių. Kepkite picą, kol susidarys auksinė plutelė.

Taip gauname skanią naminę picą be problemų su tešla. Šis receptas yra vienas iš paprasčiausių.

REKLAMA

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas