Daugelis žmonių prisimena ir mėgsta ananasus, kurių anksčiau buvo galima įsigyti bet kuriame bufete ir valgykloje. Pateikiame naują ir greitą šio paprasto skanėsto receptą.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- kefyras, 1 stiklinė;
- kiaušiniai, 2 vnt;
- soda ir druska po 1 arbatinį šaukštelį;
- miltų, apie 450 g;
- sūris, 100 g;
- žalias svogūnas, 60 g.
Gaminimo procesas
Į kambario temperatūros kefyrą įpilkite druskos ir kiaušinių, plakite plaktuvu.
Miltus persijoti ir sumaišyti su soda, supilti į mišinį ir užminkyti tešlą.
Žaliuosius svogūnus, gerą krūvą, supjaustykite ir suberkite į tešlą, išmaišykite. Taip pat pagal skonį galite pridėti bet kokių šviežių žolelių.
Sūrį sutrinkite ant rupios trintuvės ir suberkite į tešlą.
Tešla turi būti minkšta ir lanksti.
Stalą pabarstykite miltais ir iškočiokite apie 4 mm storio sluoksnį.
Supjaustykite mažomis juostelėmis.
Įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite juosteles iki auksinės spalvos.
Užkandžių traškumas tiesiog tobulas – traški plutelė ir minkštas vidurys. Puikiai tinka šventiniam stalui ir gali būti gaminami kasdien.