Home » Receptai » Vietoj beliašų: 1 stiklinė kefyro, 1stiklinė miltų ir malta mėsa. Niekas netiki, kad gaminti yra taip paprasta

Vietoj beliašų: 1 stiklinė kefyro, 1stiklinė miltų ir malta mėsa. Niekas netiki, kad gaminti yra taip paprasta

by admin

Kas nemėgsta maltų pyragų? Šis patiekalas neįtikėtinai dažnai pasirodo ant stalų, kai atvykstame aplankyti savo močiučių. Matyt, nuo vaikystės mums buvo skiepijama meilė įvairiems pyragams, taip pat ir mėsos pyragams.

REKLAMA

Pyragai yra gana svarbūs ne tik kaip kepinių rūšis, bet ir kaip kultūros reiškinys. Pyragų dėka sulaukėme labai daug posakių. Pvz.: „Naudelės kampai raudoni, o pietūs – pyragai“. Ši patarlė kilusi iš papročio antrą dieną po vedybų vaišinti vyrą mėsos pyragais. Be to, svarbu, kad žmona pati keptų tokio tipo kepinius.

Taip pat nusprendėme iškepti pyragus, kurie sužavės savo paprastumu ir skoniu.

Ingredientai:

REKLAMA
  • svogūnai – vnt.;
  • kepimo milteliai – ½ šaukštelio;
  • cukrus – 1,5 šaukštelio;
  • miltai – 250 g;
  • druska – šaukštelis;
  • sausi krapai – šaukštelis;
  • malti juodieji pipirai – ¼ šaukštelio;
  • kefyras – 200 ml;
  • obuolių sidro actas – a.š;
  • vištienos kiaušiniai – 2 vnt .;
  • malta mėsa – 400 g.

Gaminimo procesas:

Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į dubenį. Susmulkintą svogūną užpilkite actu, įpilkite ¼ šaukštelio. druskos, šaukšto granuliuoto cukraus ir maltų juodųjų pipirų. Svogūną palikite pasimarinuoti 5-7 minutes.

Šiuo metu atskirame dubenyje sumaišykite kiaušinius su kefyru, ⅓ šaukšteliu druskos, puse šaukšto cukraus ir sausomis petražolėmis. Į kefyro mišinį įsijokite miltus ir kepimo miltelius ir užminkykite tirštą tešlą.

REKLAMA

Maltą mėsą sumaišykite su druska, sumaišykite su marinuotais svogūnais ir gerai išplakite. Iš faršo formuojame plokščius nedidelius kotletus. Gautus kotletus apvyniokite tešla.

Tinginius pyragėlius sudėkite į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi. Kepkite pyragus ant vidutinės ugnies, uždengę, iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių.

Šis pyrago receptas yra kiek įmanoma supaprastintas ir nereikalauja orkaitės įsikišimo.

REKLAMA

Tinka tiems laikams, kai tingi ką nors gaminti.

JUMS TAIP PAT PATIKS

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas